Wegsleepboete

Een wegsleepboete is een onaangename verrassing waar veel bestuurders mee te maken krijgen. Het is niet alleen vervelend, maar kan ook kostbaar en tijdrovend zijn. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van wegsleepboetes bespreken, inclusief waarom ze worden opgelegd, de mogelijke gevolgen en hoe je ze kunt voorkomen. Lees verder om meer te weten te komen over dit veelvoorkomende probleem op de wegen.

Waarom wordt een wegsleepboete opgelegd?
Een wegsleepboete wordt meestal opgelegd wanneer een voertuig illegaal geparkeerd staat op een plaats waar het niet is toegestaan. Dit kan zijn op een privéterrein zonder toestemming, een gehandicaptenparkeerplaats zonder de vereiste vergunning of een plaats die de doorstroming van het verkeer belemmert. De boete is bedoeld als een afschrikmiddel om bestuurders te ontmoedigen hun voertuigen op ongepaste plaatsen achter te laten.

Bij het wegslepen moet de gemeente zich aan verschillende regels houden.
• De auto mag alleen worden weggesleept als deze fout geparkeerd staat.
• Wegslepen van de auto moet noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vrijhouden van de weg, doorstroming of veiligheid.
Wat kost een wegsleepboete?
Een wegsleepboete verschilt per gemeente. De boete zal liggen tussen de 150,- en de 400,- euro.

Wat kan je doen tegen het wegslepen van jouw auto?
Als je het oneens bent met het wegslepen van het voertuig kun je daartegen in bezwaar gaan. Je doet dat door een brief te schrijven aan de gemeente waarin je stelt dat je het oneens bent met het wegslepen. Meesterboete kan je hiermee helpen.
Hoewel een wegsleepboete een onaangename ervaring kan zijn, is het belangrijk om te weten dat je in sommige gevallen een bezwaarschrift kunt indienen als je van mening bent dat de boete onterecht is opgelegd. Hier zijn enkele situaties waarin een bezwaarschrift gegrond kan zijn:

Foutieve verkeersborden of markeringen: Als je kunt aantonen dat de verkeersborden of markeringen op de plaats waar je hebt geparkeerd verwarrend, onduidelijk of foutief waren, kan dit een geldige reden zijn om bezwaar aan te tekenen. Bijvoorbeeld, als het parkeerverbodsbord niet zichtbaar was of als de markeringen op de weg vaag waren.

Geldige redenen voor parkeren op verboden plaatsen: In bepaalde situaties zijn er geldige redenen waarom je moest parkeren op een plaats waar parkeren niet was toegestaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je voertuig pech had of als je dringend medische hulp moest zoeken. Het is belangrijk om bewijsstukken te verzamelen die je verhaal ondersteunen, zoals een sleepdienstfactuur of een doktersverklaring.

Het kan ook voorkomen dat door de omstandigheden van het geval het zich niet billijkt om kosten in rekening te brengen voor het wegslepen. Het wegslepen is dan wel terecht maar de gemeente had er geen kosten voor in rekening mogen brengen. In dat geval loont het zich ook om bezwaar in te dienen.

Zo werkt het.

* De behandeltermijn kan tot 26 weken in beslag nemen. (bij naheffingsaanslagen parkeerbelasting tot het eind van het jaar) Tijdens deze periode heb je uitstel van betaling van je mulderboete;

Dit zeggen onze klanten

Johannes Yance
Lees verder
Super ! Boete opgestuurd en snel geregeld 👍
Sean
Lees verder
Altijd het proberen waard, snelle afhandeling en kans op succes.
Ivo Salden
Lees verder
Snelle vakkundig hulp en met resultaat. Je wordt goed op de hoogte gehouden tijdens het proces.