CBR – EMG

Bezwaar tegen een EMG Cursus: Wat Je Moet Weten Het CBR kan besluiten om een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) op te leggen na een mededeling van de politie. Het is essentieel om te begrijpen wat dit inhoudt en wat je rechten zijn als je het niet eens bent met deze maatregel. Wij zetten voor je op een rij wat je moet weten over het aanvechten van een EMG-cursus en welke consequenties dit met zich meebrengt.

Wat Kost een EMG Cursus?
Wanneer het CBR besluit tot het opleggen van een EMG-cursus, brengt dit kosten met zich mee. Je ontvangt in eerste instantie een factuur van 433 euro, die betrekking heeft op de opleggingskosten. Daarna volgt een factuur voor de cursus zelf, ter waarde van 834 euro. In totaal bedragen de kosten voor de EMG-cursus €1267,-. Deze cursus omvat een intakegesprek bij het CBR en drie cursusdagen waarop je de cursus moet volgen.
Het is van groot belang om de kosten voor de EMG-cursus tijdig te betalen. Niet-tijdige betaling kan resulteren in het ongeldig verklaren van je rijbewijs door het CBR. Het niet op tijd betalen wordt opgevat als het niet meewerken aan de EMG-cursus. Tegen het ongeldig verklaren van je rijbewijs kun je ook bezwaar maken. Als je hulp nodig hebt bij bezwaarprocedures, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer Wordt een EMG Cursus Opgelegd?
Een EMG-cursus wordt opgelegd op basis van artikel 130 van de Wegenverkeerswet. De specifieke regels over de overtredingen vind je in de Regeling Maatregelen Rijvaardigheid en Geschiktheid 2011. Hieronder leggen we eenvoudig uit wat deze regeling inhoudt en wanneer je een EMG-cursus kunt verwachten:
• Overschrijding van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom met een auto of motor.
• Overschrijding van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom met werkzaamheden aan de weg met een auto of motor.
• Overschrijding van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom met een bromfiets.
• Het begaan van meerdere overtredingen buiten de bebouwde kom tijdens één rit, zoals door rood rijden en rechts inhalen.

Het komt vaak voor dat deze overtredingen niet altijd duidelijk in het proces-verbaal van de politie worden opgenomen. Het kan ook gebeuren dat de bestuurder niet staande is gehouden, terwijl toch een EMG-cursus wordt opgelegd (en niet aan de kentekenhouder).

Hulp bij Bezwaar bij het CBR
Het indienen van een bezwaarschrift bij het CBR kan een uitdaging zijn als je hier niet eerder mee te maken hebt gehad. Wij kunnen je helpen bij het indienen van een bezwaarschrift. We hebben ruime ervaring in het bijstaan van cliënten in vergelijkbare zaken en kunnen doorgaans zorgen dat het rijbewijs snel wordt hersteld en de strafoplegging tot een minimum wordt beperkt.

Het is van belang om te weten waar het CBR op let bij de beoordeling of je de cursus wel of niet moet volgen. Er zijn gevallen waarin de cursus ten onrechte is opgelegd. Wil je voorkomen dat je de cursus bij het CBR moet volgen, meld dan je zaak bij ons aan, en we gaan direct voor je aan de slag. Wij hanteren een vast bedrag voor onze diensten, zodat je duidelijkheid hebt over de kosten en niet te maken krijgt met hoge advocaatkosten.

Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen om te informeren naar de mogelijkheden. Wij zijn er om je te helpen bij het aanvechten van de EMG-cursus en om je rechten te beschermen.

Zo werkt het.

* De behandeltermijn kan tot 26 weken in beslag nemen. (bij naheffingsaanslagen parkeerbelasting tot het eind van het jaar) Tijdens deze periode heb je uitstel van betaling van je mulderboete;

Dit zeggen onze klanten

Johannes Yance
Lees verder
Super ! Boete opgestuurd en snel geregeld 👍
Sean
Lees verder
Altijd het proberen waard, snelle afhandeling en kans op succes.
Ivo Salden
Lees verder
Snelle vakkundig hulp en met resultaat. Je wordt goed op de hoogte gehouden tijdens het proces.