R602 – Boete Rood licht

Lees meer over R602 boetes voor het negeren van een rood verkeerslicht en ontdek het verschil tussen een boete geconstateerd door een agent en een boete geconstateerd door een flitspaal. Kom erachter in welke situaties deze boetes onterecht kunnen zijn en waarom je jouw boete moet indienen bij Meesterboete.nl.

Het negeren van een rood verkeerslicht (feitcode R602) kan resulteren in een flinke boete. In deze tekst zullen we ingaan op de verschillende aspecten van deze boetes, inclusief de situaties waarin ze mogelijk onterecht zijn. Daarnaast leggen we het verschil uit tussen een boete geconstateerd door een agent en een boete geconstateerd door een flitspaal. Als je een boete hebt ontvangen voor het negeren van een rood verkeerslicht, is het belangrijk om te weten waarom je jouw boete moet indienen bij Meesterboete.nl.

Constatering door een agent
Wanneer een agent je betrapt op het negeren van een rood verkeerslicht, kan hij of zij direct een boete opleggen. Deze boetes hebben een hogere kans van slagen dan wanneer de overtreding is vastgesteld door een flitspaal. Dat heeft ermee te maken dat de verbalisant een direct zicht moet hebben op het verkeerslicht of achteraf de inregelinstallatie van de verkeerslichten moet controleren. Dat laatste gebeurt overigens bijna nooit.
Heb je al eens gedacht aan staandehouding?
Als een verbalisant de gedraging constateert dan moet hij de bestuurder van het voertuig in beginsel staandehouden. Dat wil zeggen de persoon die gereden heeft doen stilstaan en zijn identiteit controleren. Boetes moeten in beginsel namelijk worden opgelegd aan de bestuurder en niet aan de kentekenhouder. Als de verbalisant een goede reden heeft om niet tot staandehouding over te gaan dan mag de boete worden opgelegd aan de kentekenhouder. Als je niet bent staandegehouden dan heeft jouw zaak een hoog slagingspercentage.
Constatering door een flitspaal.

Flitspalen worden op strategische locaties geplaatst om bestuurders te controleren die door rood rijden. Wanneer een flitspaal een overtreding detecteert, wordt er automatisch een boete gegenereerd en naar de geregistreerde eigenaar van het voertuig gestuurd. Het bedrag van deze boetes wordt bepaald door de lokale wetgeving en kan variëren. Als je het niet eens bent met een boete die is geconstateerd door een flitspaal, is het mogelijk om in bezwaar te gaan.
Wat kan er misgaan bij een flitspaal boete voor rood licht negatie (R602)?
De flitsapparatuur kan niet geijkt zijn.
De certificaten van de opstelling kunnen verlopen zijn.

Er is op de foto niet te zien dat je het verkeerslicht daadwerkelijk gepasseerd bent. Het verkeerslicht is op de foto niet te zien door bijvoorbeeld overhangende begroeiing of een onhandig geplaatst verkeersbord.
Grote kans dat je niet weet waar je moet beginnen nu je dit allemaal gelezen hebt. Geen probleem. Meesterboete.nl vecht deze zaken gratis aan.

Zo werkt het.

* De behandeltermijn kan tot 26 weken in beslag nemen. (bij naheffingsaanslagen parkeerbelasting tot het eind van het jaar) Tijdens deze periode heb je uitstel van betaling van je mulderboete;

Dit zeggen onze klanten

Johannes Yance
Lees verder
Super ! Boete opgestuurd en snel geregeld 👍
Sean
Lees verder
Altijd het proberen waard, snelle afhandeling en kans op succes.
Ivo Salden
Lees verder
Snelle vakkundig hulp en met resultaat. Je wordt goed op de hoogte gehouden tijdens het proces.